JA T3 Framework

Fast. Flexible. Powerful

Kontakt

Nyheder 2012

WAYF nu med i eduGAIN

WAYF er nu blevet integreret i eduGAIN, en sammenslutning af en række fortrinsvis europæiske landes eID-føderationer. Ligesom den nordiske Kalmar2 giver 'interføderationen' eduGAIN brugere fra hver medlemsføderations institutioner mulighed for adgang til webtjenester i andre medlemsføderationer. Samarbejdet er endnu i en tidlig fase og forventes udbygget i den kommende tid. Interesserede institutioner og tjenesteudbyder opfordres til at kontakte WAYF.

Børsens Ledelseshåndbøger ny tjeneste i WAYF

Online-tjenesten Børsen Ledelseshåndbøger er nu gået i luften med WAYF-log-in. Tjenesten giver abonnenter adgang til opdaterede håndbøger om ledelsesrelaterede emner skrevet af specialister. Yderligere oplysninger fås hos Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. (tlf. 53 54 42 41) fra Børsen Forum A/S.

Ny attribut på WAYF: Fødselsdato

Den 20. november 2012 blev det muligt for institutioner at oplyse en brugers fødselsdato via WAYF. Denne nye attribut i WAYF's attributinventar kan studeres her.

Frederikshavn Gymnasium og HF-kursus tilsluttet WAYF

Frederikshavn Gymnasium og HF-kursus er i dag, torsdag 15. november 2012, blevet tilsluttet WAYF som institution.

WAYF lancerer JAKOB

I dag introducere WAYF en helt ny service: JAKOB

JAKOB står for Joined Attribute Knowledge Object Blobs og er en WAYF-tjeneste til indsamling af brugeroplysninger fra decentrale datakilder og levering af oplysningerne i ét samlet svar til tjenesterne.

Læs mere om JAKOB her

Cambridge Journals ny tjeneste i WAYF

Cambridge University Press er i dag blevet tilsluttet WAYF med deres onlinetjeneste Cambridge Journals.

Tjenesten giver mulighed for online-adgang til mere end 300 fagfællebedømte videnskabelige tidsskrifter og tilbud om fremskaffelse af titler fra andre udgivere.

WAYF introduceret som verdens mest avancerede identitetsføderation

I sidste uge i Philadelphia introducerede Ken Klingenstein, direktør for middleware og sikkerhed i Internet2, WAYF med ordene: WAYF er verdens mest avancerede identitetsføderation, både teknisk og udbredelsesmæssigt.

Klingenstein er en af de centrale founding fathers bag konceptet om fødereret identitet og på mange måder toneangivende på området.

WAYF var inviteret til at tale to gange på konferencen, dels om privacy-beskyttelse, dels om vores system til visualisering af den økonomiske dynamik i føderationen.

ISIC ny tjenesteudbyder på WAYF

ISIC Association Nordic er netop blevet tilkoblet WAYF som tjenesteudbyder. Uddannelsesinstitutioner med WAYF-forbindelse kan herefter tilbyde ISIC-kortet til deres studerende og dermed profilere sig, også internationalt, gennem et samarbejde med ISIC Association Nordic. I dag samarbejder VIA University College med ISIC, hvilket betyder at studerende herfra kan få ISIC-kortet på deres lokale VIA-studiekort.

Et ISIC-kort giver studerende adgang til et væld af fordele overalt i verden. Kortet giver også mange fordele i Danmark, bl.a. op til 50% rabat på togrejser med Arriva/DSB.

ISIC-kortet er grundlagt i København i 1953 og er det mest anderkendte internationale studiekort i verden. ISIC støttes af både EU og UNESCO gennem FN. ISIC-kortet administreres i de fem nordiske lande af KILROY.

For yderligere information om ISIC og mulighederne for et co-brand-samarbejde kan man kontakte Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. .

Historiensverden.dk ny tjeneste på WAYF

I dag blev portalen Historiensverden.dk tilsluttet som ny tjeneste i WAYF.

Historiensverden.dk dækker verdenshistorien fra oldtiden og frem til det 21. århundrede og består af tekster, leksikonartikler, biografier, kilder, foredrag, arbejdsspørgsmål, quizzer, bibliotek mm. Portalen suppleres af historiske temaer, der har et højere dybde- og informationsniveau. Første historiske tema er Romernesverden.dk, og er en del af Historiensverden.dk.

Historiensverden.dk henvender sig til grundskoler, gymnasier, HF og VUC.

Handelsskolen København Nord tilsluttet WAYF

Handelsskolen København Nord er i dag blevet tilsluttet WAYF som institution.

BYG-ERFA ny tjeneste på WAYF

BYG-ERFAs webtjeneste er kommet på WAYF i foråret. Herefter har BYG-ERFA Fondens WAYF-tilsluttede kunder enkel adgang til et væld af kortfattede, sagkyndigt kvalitetssikrede erfaringsblade med bygbare løsninger til nybyggeri og bygningsfornyelse. BYG-ERFA Fonden har siden 1977 indsamlet og bearbejdet byggetekniske erfaringer fra byggeriets praksis.

Fredericia Gymnasium tilsluttet WAYF

Fredericia Gymnasium er i dag blevet tilsluttet WAYF

Aalborg Studenterkursus tilsluttet WAYF

Aalborg Studenterkursus er netop blevet tilsluttet WAYF og vil nu vurdere hvilke tjenester deres brugere skal tilbydes gennem WAYF.

JANUS opdateret til version 1.11.0

JANUS er blevet opdateret til version 1.11.0.

De største ændringer er:

  • Opdatering af metadata export-delen;
  • man bliver redirect'et tilbage til den side man request'ede, efter at man er logget ind;
  • flere mindre updates i UI (sortering af bruger-, metadatafelter oma.);
  • forbedret søgning.

Komplet liste over ændringer kan ses her: http://code.google.com/p/janus-ssp/source/browse/tags/v.1.11.0/CHANGES.

NemLog-in-certifikat udskiftet

NemLog-in (Digitaliseringsstyrelsen) skiftede certifikat torsdag 26. april 2012 kl. 22.30-23.00.
De tjenester der benytter NemLog-in via WAYF, skulle i den anledning ikke foretage sig noget, da WAYF stod for denne del.

WAYF har skiftet signeringscertifikat

Tirsdag den 17. april kl. 10 har WAYF skiftet signeringscertifikat.

Herefter fungerer WAYF-log-in kun i det omfang de tjenester og institutioner som er tilsluttet WAYF, har indarbejdet det nye signeringscertifikat i deres WAYF-setup. Vejledning til tjenesters og institutioners certifikatskifte gives her.

Nye manualer til Selvbetjening JANUS

Nu findes der også en manual for tjenesteudbydere (SP) til WAYF selvbetjeningssystem til JANUS. Det har længe været et ønske at kunne tilbyde tjenesteydbydere (SPs) denne manual. Den følger i store træk også manualen for identitetsudbyderne (IdPs), dog med nogle få justeringer.

Manual til tjenesteudbyderne kan hentes som PDF her: JANUS user guide for Service Providers (SP)
Manual til identitetsudbyderne er ligeledes opdateret til ny version: JANUS user guide for institutions (IdP)

QA-systemet får et ekstra certifikat

Mandag den 12. marts lægger WAYF et nyt signeringscertifikat på sit QA-system (som ligger under https://betawayf.wayf.dk).
Mandag den 19. fjernes så QA-systemets nuværende signeringscertifikat.
Brugere af QA-systemet vil derfor skulle opdatere metadata.

Single Logout på WAYF

Det er nu blevet fastlagt at WAYF understøtter Single Logout – det at man på én gang kan logge sig af enhver tjeneste som man måtte være logget på gennem WAYF i sin browser. Men samtidig understreges det at WAYF ikke kan garantere at enhver tilsluttet webtjeneste faktisk håndterer log-out-forespørgsler rigtigt – og derfor ikke kan garantere at brugeren rent faktisk bliver logget ud fra samtlige tjenester ved forsøg på Single Logout.

WAYF anbefaler brugeren som vil logge ud, først at logge ud og derefter lukke sin browser.

SP-SAML2-authentication scoping virker nu med ADFSv2, via WAYF

Nogle tjenester har oplevet problemer med ADFSv2 ved brug af SAML2-authentication request scoping-elementer (præ-valg af IdP'er på SP-siden).

ADFSv2 understøtter ikke SAML2-scoping og fejler under behandlingen af authentication requests med scoping-elementer.

WAYF har ændret håndteringen af scoping-elementer således at scoping-elementer ikke længere sendes videre – omend authentication request'en sendes til IdP'en.

Denne opførsel er ikke i overensstemmelse med SAML2-specifikationen, men må anses for en nødvendig, omend uønsket, tilpasning for at få ADFSv2-IdP'er til at fungere.

Så snart ADFSv2 understøtter SAML2-scoping-elementer, vil WAYF igen overholde SAML2-spec'en.

Forbedring af 'Vælg institution (identitetsudbyder)'

Fremover vises ikonet for den tjeneste man ønsker at logge ind på, når institution skal vælges. Der skal ikke opstå tvivl om at man fortsat er i gang med at logge ind på den valgte tjeneste. Det kunne godt være tilfældet tidligere, da institutionslisten ikke viste det tydeligt nok med et ikon. Det gør den nu.

WAYF – Where Are You From
Asmussens Allé, bygning 305
2800 Kgs. Lyngby

www.wayf.dk
sekretariat@wayf.dk

line
You are here