JA T3 Framework

Fast. Flexible. Powerful

Kontakt

Nyheder

Nye institutioner på WAYF i Q4 af 2016

WAYF har i løbet af fjerde kvartal 2016 optaget tre nye institutioner i føderationen:

Brugere herfra har derfor nu mulighed for at tilgå WAYF-tilsluttede webtjenester direkte med deres institutions-login.

WAYF er flyttet til Lyngby

Sidst i september 2016 flyttede WAYF-sekretariat fra IT-Universitetet i København til Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby. Her sidder WAYF-gruppen nu sammen med personalet bag de fleste andre DeIC -tjenester, i Bygning 305 på DTU.

WAYF holder erfamøde på RUC 6/10-2016

WAYF holder erfamøde på Roskilde Universitet (RUC) torsdag den 6. oktober kl. 10-16.

Alle interesserede med tilknytning til tjenester og/eller institutioner er velkomne.

Dagsordenen udvikles her.

Vel mødt!

WAYFs nye metadata lanceret i dag

WAYF har i dag idriftsat sine nye metadata og offentliggjort dem på https://metadata.wayf.dk/wayf-metadata.xml så tilsluttede tjenester og institutioner kan hente dem. Følg nyhederne om WAYFs metadataskift i maj 2016 på her (som RSS her).

Metadataskift udskydes

WAYF udskyder offentliggørelsen og idriftsættelsen af nye metadata, som ellers skulle være sket i dag. Vi forventer i stedet at være klar onsdag den 11. maj. Alle WAYF tjenesteudbydere og institutioner vil få mail så snart de nye WAYF-metadata er parat.

Nyheder om WAYFs metadataskift i maj 2016 kan følges her, også som RSS.

WAYF skifter metadata i maj 2016

WAYF skifter metadata i perioden 9.-30. maj 2016. Tilsluttede tjenester og institutioner skal indarbejde WAYFs nye metadata i deres setup i denne periode for fortsat at kunne fungere med WAYF efter periodens udløb. Alle relevante oplysninger meddeles her.

WAYF holder erfamøde på KU 31/5-2016

WAYF holder erfamøde på Københavns Universitet tirsdag den 31. maj kl. 10-16. Det sker som opfølgning på WAYFs succesrige erfamøde på Syddansk Universitet i november.

Alle interesserede med tilknytning til tjenester og/eller institutioner er velkomne.

Dagsordenen udvikles her.

Vel mødt!

KU skifter eduPersonPrincipalName 1. marts kl. 10

Den 1. marts 2016 kl. 10 får samtlige brugere fra Københavns Universitet (KU) nye værdier af eduPersonPrincipalName ("ePPN") og eduPersonTargetedID ("ePTID").

Webtjenester som identificerer sine brugere med ePPN eller ePTID fra WAYF, vil derfor ikke umiddelbart kunne genkende brugere fra KU efter dette tidspunkt.

Hvis det er forretningskritisk for tjenesteudbyderen at kunne genkende eksisterende KU-brugere på grundlag af ePPN, så kan WAYF i samarbejde med KU tilbyde at veksle tjenestens kendte KU-ePPN'er til de tilsvarende nye. Interesserede tjenesteudbydere skal kontakte Mikkel Hald i WAYF-sekretariatet for at aftale nærmere.

Det er desværre ikke muligt tilsvarende at få vekslet eksisterende ePTID-værdier fra KU til nye.

Berørte tjenesteudbydere kan kontakte Mikkel Hald i WAYF-sekretariatet hvis de har spørgsmål i forbindelse med KU's skifte af ePPN- og ePTID-værdier.

WAYF runder 15 mio. logins per løbende år

WAYF har her i november rundet 15 millioner logins per løbende år — hvilket er 50% mere end i november 2014. Statistikken kan ses her (vælg Ever by Running Year i komboboksen øverst på siden).

Internationalt samarbejde om identitet udnytter WAYF’s ekspertise

Læs DeICs artikel om emnet her.

Slutbrugere kan nu give WAYF feedback

Det er nu muligt for slutbrugere at give tilbagemelding til WAYF vedrørende brugeroplevelsen. Et feedback-link er tilføjet de sider som brugerne møder til daglig:

Maskinmesterskolen København med i WAYF

Maskinmesterskolen København (MSK) er netop blevet tilsluttet WAYF. Brugere herfra kan derfor nu tilgå WAYF-tilsluttede webtjenester med deres MSK-login.

WAYF holder erfamøde på SDU 23/11-2015

WAYF holder erfamøde på Syddansk Universitet mandag den 23. november kl. 10-15. Det sker som opfølgning på WAYFs succesrige erfamøde på Aarhus Universitet i maj.

Alle interesserede med tilknytning til tjenester og/eller institutioner er velkomne.

Dagsordenen udvikles her.

Vel mødt!

SIMAC ny institution på WAYF

Maskinmesterskolen i Svendborg, SIMAC, har primo august 2015 fuldført sin tilslutning til WAYF som identitetsudbyder. Studerende og ansatte ved skolen kan derfor nu tilgå tjenester med WAYF-login via deres SIMAC-konti.

Statens Museum for Kunst på WAYF

Statens Museum for Kunst (SMK) har i dag gennemført sin tekniske tilsutning til WAYF som identitetsudbyder. Museets ansatte har derfor nu mulighed for at tilgå WAYF-tilsluttede tjenester med deres vante SMK-login.

MR-Forskningssektionen ny identitetsudbyder i WAYF

MR-Forskningssektionen (DRCMR) på Hvidovre Hospital er i dag blevet tilsluttet WAYF som identitetsudbyder. Forskere med tilknytning til DRCMR kan derfor nu tilgå WAYF-tilsluttede webtjenester med deres DRCMR-login.

Fredericia Maskinmesterskole på WAYF

Fredericia Maskinmesterskole er netop blevet tilsluttet WAYF. Bruger herfra vil nu kunne logge ind på WAYF-tilsluttede webtjenester med deres institutionskonti.

IBA Erhvervsakademi Kolding nu med i WAYF

It-driftsfællesskabet Herningsholm IT-Center har i dag fuldført den tekniske integration med WAYF af endnu en institution: IBA Erhvervsakademi Kolding. Ansatte og elever herfra har derfor nu mulighed for at tilgå webtjenester som accepterer WAYF-login, med deres vante brugernavn og kodeord ved skolen.

U2F-temadag hos WAYF

Den 19. maj 2015 holdt WAYF i samarbejde med Peercraft en temadag om to-faktor-autentificeringsløsningen U2F. Baggrunden for U2F, protokollen og mulige anvendelser blev gennemgået. Derefter fik alle mulighed for at installere en U2F-server og eventuelt få hjælp til at få systemet til at fungere. Yubico havde sponseret U2F-nøgler til alle deltagere. En fagligt god og hyggelig dag med deltagere fra begge sider af Storebælt.

WAYF idriftsætter metadata-motoren PHPH

WAYF har i dag idriftsat sin nye “metadata-motor” PHPH, som står for PHederation PHeeder.

I/O-system for metadata

PHPH læser basalt set et antal metadatakilder og genererer herudfra en mængde metadata-feeds som er nødvendige i den tekniske drift af WAYF.

Toldbod for interføderation

WAYF-sekretariatet har i PHPH's webinterface mulighed for at redigere interføderations-metadata og derved sikre at metadata importeret fra Kalmar2 eller eduGAIN opfylder WAYFs krav, og at metadata som skal eksporteres fra WAYF til en af de to interføderationer, opfylder kravene dér.

Metadata-browser

Hvert feed og hver entity som optræder i PHPH, kan inspiceres igennem systemets browser-interface, både som XML og i et mere overskueligt “fladt” format. Interfacet omfatter blandt andet et søgefelt med filtre og en grafisk oversigt over systemets feeds og sammenhængene imellem dem. Publikum har kun read-only-adgang.

Se systemet i brug

Se vores korte introduktions-video her!

WAYF – Where Are You From
Asmussens Allé, bygning 305
2800 Kgs. Lyngby

www.wayf.dk
sekretariat@wayf.dk

line
You are here