21/09/23 – Det kaldes multifaktorautentifikation (“MFA”) når man identificerer sig online med mere end ét “loginmiddel” på samme tid – fx password plus en app på telefonen. Og mange af WAYFs brugerorganisationer understøtter at brugerne kan identificere...
08/08/23 – JobTeaser er en online karriereplatform hvor studerende kan finde oplysninger om virksomheder såvel som praktikpladser og jobannoncer –...
21/06/23 – Islands universitet for landbrug, fiskeri og hestestudier – Hólar – er nu indtrådt i WAYF som brugerorganisation. Hermed har ansatte og studerende...
08/05/23 – Tirsdag den 20. juni 2023 kl. 13-15 og evt. fortsat fra kl. 15.30 holder WAYF sit 16. erfamøde, på Zoom. Link til møderum offentliggøres her på sitet forud for mødet. Alle er velkomne som har erfaringer med eller...
27/04/23 – DeiC og WAYF var 19.-20. april værter ved en workshop i København om genbrug af webbaseret login i SSH-baserede adgange. Forskningsinstitutioner har typisk en meget veludviklet brugerstyring for deres webbaserede systemer, og der er meget at vinde hvis man kan genbruge dén i...

Vidste du ...

  • at WAYF sikrer sin datatrafik med hardware-kryptonøgler? Læs mere her.
  • at en integration til WAYF samtidig er en integration til NemLog‑in (MitID)? Læs mere her.

Fakta om WAYF

  • WAYF er teknisk set et tomt rør mellem institutioners brugerbaser og login­systemer på den ene side og eksterne webtjenester på den anden – der ligger ingen data af nogen slags i WAYF.
  • Med WAYF logger man ind ved sin forsknings- eller uddannelsesinstitution for at få adgang til en login­beskyttet webtjeneste uden for institutionens eget loginsystem — som vist på figuren herover og nærmere forklaret her.

  • Med WAYF kan en institution nemt dele login­beskyttede tjenester med andre institutioner eller bruge login­beskyttede tjenester som drives uden for institutionen selv.

  • Med WAYF får udbyderen af en webtjeneste enkel adgang til en stor base af potentielle, verificerede brugere og slipper for at vedligeholde adgangs- og andre basale oplysninger om brugerne — dét tager brugernes institutioner sig af.

  • Med WAYF slipper ansatte og studerende tilsvarende for at skulle håndtere særskilte login­­oplysninger for hver webtjeneste som de bruger uden for deres institution.

  • På grundlag af brugeroplysninger som overføres fra brugerens institution ved hvert loginforsøg, afgør tjeneste(udbydere)n om brugeren får adgang til tjenesten.

  • Hver gang en bruger forsøger at tilgå en webtjeneste, overfører WAYF kun det minimum af oplysninger om brugeren som er nødvendigt for at udbyderen kan levere tjenesten til brugeren.

Identitet på tværs

WAYF er identitetsføderationen for forskning og uddannelse i Danmark og Nordatlanten. Vi gør det nemt at bruge digitale brugerkonti fra forsknings- og uddannelsesinstitutioner uden for institutionerne selv og gør brugerstyring billigere.

Driftsstatus

Driften er normal

Der er i øjeblikket ingen kendte driftsforstyrrelser.

Få mail/sms fra WAYF ved ændringer i driftsstatus. Følg driftsstatus for NemLog-in her.

Partnere

WAYF er medlem af REFEDS, den internationale organisation for identitetsføderationer inden for forskning og uddannelse.

NORDUnet A/S sørger for sikker og stabil drift af WAYFs centrale servere og systemer.

WAYF deltager i eduGAIN, et globalt samarbejde om brug af digitale identiteter på tværs af føderationer.

HackmanIT GmbH penetrationstester den software som WAYF selv udvikler.