Snart meget nemmere at få logins fra udlandet

Den nye arkitektur og platform som WAYF snart lancerer, vil gøre det langt nemmere end nu at forbinde en WAYF-tilsluttet webtjeneste med udenlandske identitetsudbydere i eduGAIN.

Hidtil har det krævet meget arbejde af en tjenesteudbyder at gøre sin tjeneste tilgængelig for logins fra udlandet: Man har selv skullet stå for at lade brugeren vælge hvilken organisation han vil logge ind hos, og for håndtering af metadata om identitetsudbyderne -- ting som WAYF ellers tager sig af når en tilsluttet tjeneste skal modtage logins fra danske organisationer.

Men med den nye platform og arkitektur vil WAYF kunne stille eduGAINs mange identitetsudbydere til rådighed for sine tjenesteudbydere på samme enkle måde som de har adgang til logins fra de danske organisationer. Hvis en udbyder ønsker at lade sin tjeneste kunne modtage logins fra en hvilken som helst organisation i eduGAIN, skal han fremover blot angive dét ved at krydse en boks af i tjenestens indgang i WAYFs metadata-webinterface — hvorefter der vil være hul igennem.

WAYFs nye platform gør det derfor nemmere for danske akademiske organisationer at dele loginbeskyttede webtjenester med udenlandske institutioner og styrker på den måde WAYFs bidrag til facilitering af internationelt samarbejde i den akademiske sektor. Og kommercielle tjenesteudbydere får langt lettere adgang til et globalt akademisk marked.

Tjenesteudbydere som ønsker at modtage logins fra eduGAIN, skal dog stadig være opmærksomme på at WAYF ikke kan garantere at udenlandske organisationer leverer de attributter som tjenesterne får i WAYF. Hver udbyder må aftale med hver udenlandsk brugerorganisation hvilke attributter den skal levere for at tjenesten kan leveres til organisationen.